2007-02-07

Lennukitäis Linuxit

Läinud juunis olin end Frankfurti lennuväljal Lufthansa Boeing 747 kõhus mõnusasti sisse seadnud, kui kõlaritest kostis tavapärase "Boarding completed" asemel hoopis kapteni palve rahu säilitada ning hetkeline pimendus välja kannatada. Selgus, et lennuk vajas enne starti reboot'i — tõsiasi, mis tekitas meie väikeses IT-inimeste lennuseltskonnas mõistagi elevust.

Tundub aga, et lennukite rebootimine ei olegi nii harvaesinev nähtus. Üks hiljuti mööda Ameerikat lennanud jänki avastas samasuguses olukorras, et teda teenindanud lennufirma kasutas oma lennumeelelahutussüsteemi (in-flight entertainment system) käitamiseks Linuxit.
Muide, kõnealuse lennu eest maksis Microsoft ;) Veel pilte...

4 kommentaari:

Kristjan Kuru ütles ...

Tallinna trammides on reklaami näitamise ekraanid, mis jooksevad ka Linuxi peal. Mõnikord kipuvad iseenesest buutima. Ilmselt pole toiteahelas UPS-i vahel.

Anti Veeranna ütles ...

Trollides on ka sellised ekraanid ja jooksutavad samuti Linuxit, ainuke häda on selles, et tehnikaks on seal valitud kõige odavamad riiulilt võetud komponendid ja vibratsioon, tolm ja niiskus on nendega oma töö teinud.

Viimased korrad trolliga sõites olengi näinud erinevaid veateated - alates "Enter system disk and press ENTER to continue" kuni "Loading bzImage .." ja seejärel Kernel panic või midagi sarnast.

Anonüümne ütles ...

http://praiston.ee/ on kes meile neid ekraane bussides, trollides ja trammides paigaldab. Kuigi nad vahel rebootivad, siis siiki toimivad üldiselt päris hästi. Väga mõnus et meil see lahendus tööle läks. Eriti tore oleks kui Edelaraudtee oma Tartu rongi vip vagunisse ka mingid väiksed ekraanid paigaldaks. Oleks midagi sisukamat nt. öösel Tallinna poole sõites kui raamat koju jäänud ja aknast ei paista ka midagi.

Anonüümne ütles ...

kixs - reklaami vaatamine on sisukas?????