2007-09-23

Ametlikud teadaanded

Laupäeval tuli notariaadi loengus korraks päevakorda teema, et mõningail juhtudel loetakse inimene teavitatuks, kui talle vajalik teade on avaldatud ametlikes teadaannetes. Mina lõin muidugi kohe Google'isse "ametlikud teadaanded" ja leidsin hoobilt aadressi www.ametlikudteadaanded.ee.

Mu rind paisus uhkusest, et elan vinges e-riigis.

Hetk hiljem läks õhk visinal välja. Kus on võimalus otsinguid salvestada ja lasta serveril mulle huvipakkuvad teadaanded, niipea kui mõni selline lisatud peaks saama, oma e-posti aadressile saata, nagu seda suudavad teha suvalised auto- ja kinnisvarakuulutuste lehed? Kus on elementaarne RSS-uudistevoog?

Muidugi võiks mõni vabatahtlik ametlikele teadaannetele mingi "pealisehituse" tekitada — nii, nagu ma omal ajal elektroonilise Riigi Teataja peale wLex'i ehitasin, aga... ehhh.

E-riik või asi.

5 kommentaari:

Kristjan Kuru ütles ...

Muuhulgas võiks inimest teavitada ka isikukood@eesti.ee

Indrek ütles ...

Viibisin asjaolude kokkulangemise tõttu selleaastasel Äripäeva seminaril 'äriplaan 2008' ja ma olin üllatunud kui vähe tegelikult inimesed teavad tänapäevastest infovahetus kanalitest (nagu seda kasvõi internet, RSS, e-mail).

Seega ma ei oleks nii optimistlik aatomiku idee suhtes. Originaalis pole ju to mailiaadress kuhugi suunatud, ja see tähendaks lihtsalt meeletut hunnikut veateateid edastatmatutest mailidest või kuhu iganes need ka ei salvestuks, sinna need teated ka jäävad.

aga tnx wolli hea viite eest - polnud sellest varem kordagi kuulnud ning on vaatamata puudustele siiski vajalik ja asjalik leht.

Anti Veeranna ütles ...

Siinkohal tuleb appi asjandus nimega Yahoo Pipes, millega saab selliseid pealisehitusi tekitada ilma ridagi koodi kirjutamata.

Ametliku teadaannete otsing on siin:
http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=mB4cRItr3BGCku9yxAnzeQ

Tulemusi saab endale tellida RSS voona, meili peale, JSON .. mida iganes süda ihaldab.

Ja jah, sellel on ka suuri puudusi - näiteks charsetiddega on üks suur ikaldus (mida poleks, kui AT väljastaks UTFi).

Aga toru lähtekood on ka kõigile saadaval, nii et võtke ja täiendage.

Anti Veeranna ütles ...

klikitav link

Anti Veeranna ütles ...

Ja niipea kui Yahoo oma paksu perset liigutab ja Eesti telefonidele saatmise teeb, saab neid "uudiseid" sinna ka tellida

Kas pole tore :)